Sporten

Voetbal

Ontdek

Bestel al je tennis en padel gerief rechtstreeks bij tennisdirect.be, voor het grootste aanbod van Adidas tot Wilson, scherpe prijzen en snelle levering. Klik op bovenstaande banner en ga meteen naar de website. Bij iedere bestelling steunt u de club met leuke prijzen die wij tijdens onze evenementen kunnen uitdelen.


F.C. De Klinkaert

Voetbal sinds 1976

FC De Klinkaert is opgericht in 1976 samen met de tennisclub door Luc en Modest Heylen. De echte grote successen kende de club vanaf dat Peter Himpe, schoonzoon van Luc Heylen, de club overnam in 1987. Samen met een paar vrienden slaagde hij er in om van FC De Klinkaert een echt begrip te maken. Vanaf nu werden de leden van FCDK ‘de cowboys’ genoemd.

FC De Klinkaert werd een fenomeen. Wedstrijden, feestjes, alles wat de club organiseerde was een bom! Het volledige verbond wist maar al te goed waar FC De Klinkaert voor stond. Ze gingen dan ook niet voor niets elk jaar met de Fairplay Trophy lopen. Voor verfijnd voetbal stonden ze niet echt bekend, maar de club heeft tot op het einde altijd in 2de afdeling weten overleven. Tot deze fantastische lichting te oud werd voor het voetbalspelletje en er na 20 jaar mee kapte.

F.C. De Klinkaert

Grote uitdaging

Na enkele jaren volledig van de wereld te zijn verdwenen, is FC De Klinkaert weer volledig BACK! Zoon Christophe Himpe richtte de club in 2014 opnieuw op samen met boezemvrienden Christophe Reyntjens, Hans Smets en Roan Colin. Alle 4, amper 20 jaar oud, stonden ze voor een grote uitdaging.

F.C. De Klinkaert

Nieuw, mooi hoofdstuk

Terrein, materiaal, sponsors, spelers en een bedrag van meer dan €10.000. Dat allemaal moest in een 4-tal maanden in orde gemaakt worden om FC De Klinkaert terug haar bestaansrecht te geven in haar vertrouwde omgeving: sportclub De Klinkaert. Normaal een bijna onmogelijke opdracht gezien de omstandigheden, maar dankzij de naam die gedurende al die jaren opgebouwd was, vonden zij in no-time 25 spelers en meer dan 20 sponsors.

Dankzij veel en hard werk kan FC De Klinkaert met een nieuw logo, nieuwe uitrusting, nieuw terrein, nieuw materiaal en een volledig gerenoveerde accommodatie aan het volgende hoofdstuk van een prachtig verhaal beginnen. Dat er opnieuw een mooi stuk gaat worden geschreven, daar twijfelt niemand aan. Dat dit niet het laatste hoofdstuk zal zijn evenmin.

Soms, maar dan ook heel soms, is een verhaal zo mooi dat ze nooit een einde kent.

U bent succesvol ingeschreven!