Nieuwe richtlijnen

Geplaatst op
20/07/2020
Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen van Covid-19, met een stijgend aantal besmettingen in België, kregen we van Sport Vlaanderen aangepaste sportprotocollen. Wij pasten onze Play Safe & Go-maatregelen hierop aan en kozen hierbij voor duidelijkheid. We lichten de belangrijkste wijziging m.b.t. mondmaskers voor +12-jarigen hieronder graag in detail toe. Op deze manier hopen we als tennis- en padelsport er mee voor te zorgen dat de cijfers terug de goede kant op gaan.
Mondmaskers verplicht op de club, indoor en outdoor

Een mondmasker is voortaan verplicht voor +12-jarigen, zowel indoor als outdoor, behalve:

  • als je op het terrein bent als speler, trainer of official.
  • als je iets komt eten of drinken aan een tafel in de clubbar of op het terras.

Enkele concrete voorbeelden ter verduidelijking:

  • Ben je een toeschouwer die zich op het clubterras bevindt en consumeer je daar iets? Dan moet je geen mondmasker dragen.
  • Ben je toeschouwer en ga je met je consumptie in de tribune zitten, die niet behoort tot de horeca-uitbating? Dan moet je een mondmasker dragen.
  • Ben je een speler, trainer of official die zich op het terrein bevindt ter gelegenheid van een match of training? Dan moet je geen mondmasker dragen.
  • Wil je je op de club verplaatsen? Draag in elk geval een mondmasker!

Om er zo veel mogelijk voor te zorgen dat de leden deze regels goed naleven op de clubs, krijgen jullie van ons een visual over het dragen van een mondmasker.

Geplaatst op
20/07/2020