De Klinkaert

Geplaatst op
06/02/2020
Het Klinkaert-verhaal: ups en downs, maar vooral: een successtory tot op heden. Glenn en Tim maken het hun dagelijkse bezigheid om hun bijna 700 leden ten allen tijde bij te staan.

Wie vandaag het clubhuis De Klinkaert binnenstapt, zal maar moeilijk kunnen geloven dat hier vroeger echte boeren woonden en aan de toog mogelijk de koeien stonden te overwinteren. In de jaren 30 was De Klinkaert een hoeve waarvan het landelijk karakter bewaard is gebleven in het gebouw en de omgeving.

In 1977 werd besloten de verlaten boerderij om te vormen tot een tennisclub. Vanaf het begin werd er gestart met 9 tennisvelden, een voetbalveld en een stukje parking  In 1978 ging de eerste club van start. Tennisclub De Anjelier uit Edegem kwam zich op de Reetse gronden nestelen.

In 1987 waaide de Anjelier en haar leden terug naar Edegem en vanaf die dag werd “De Klinkaert” als club geboren.  In mei 1987 begonnen enkele optimisten van het eerste uur met een nieuwe tennisclub, die toen 60 leden telde. Op het einde van het seizoen had de club reeds 250 leden.

In 1988 kwam een jong hockeyclubje aanwaaien: Braxgata. Een hockeyveld (gras) werd aangelegd en zo bereikte het ledental van De Klinkaert op 2 jaar tijd het getal 360. De verdere geschiedenis van De Klinkaert is een successtory te noemen. De parking werd meermaals vergroot, een stevige veranda werd aangebouwd en een prachtig terras siert het geheel. Tennisvelden, voetbalveld en hockeyveld werden voorzien van verlichting. In 2005 verhuisde Braxgata noodgedwongen naar De Schorre omdat ze geen uitbreidingsmogelijkheden hadden op De Klinkaert.

Sinds 2001 is De Klinkaert ook de thuisbasis van de fietsclub De Reetzweters. Ondertussen had voetbalclub Nielse S.V. tijdelijk de weg naar De Klinkaert gevonden.

Vanaf 2013 wordt De Klinkaert in een nieuw kleedje gestoken.

De nieuwe uitbaters hebben de “schwung” van het verleden er opnieuw ingebracht en het ledenaantal groeide gestaag. Een speeltuin werd aangelegd, bijkomende buitenterreinen werden heraangelegd, een buitenbar met beach en petanque kon niet meer ontbreken. 3 beachvolleybal/tennisterreinen werden aangelegd. 2013 was de Revival van De Klinkaert.

Ook qua feestjes/evenementen en activiteiten werden er weer vergelijkingen getrokken met de gouden jaren 90.

Sinds 2013 heeft Glenn, en sedert 2018 Glenn samen met Tim, de touwtjes stevig in handen. Samen met de bijna 700 leden maken ze er ieder seizoen wat moois van.

Het DK TEAM

Geplaatst op
06/02/2020
U bent succesvol ingeschreven!