F.C. De Klinkaert

Historiek

FC De Klinkaert is opgericht in 1976 samen met de tennisclub door Luc en Modest Heylen.

De echte grote successen kende de club vanaf dat Peter Himpe, schoonzoon van Luc Heylen de club overnam in 1987. Samen met een paar vrienden slaagde hij er in om van FC De Klinkaert een echt begrip te maken. Vanaf nu werden de leden van FCDK de cowboys genoemd. FC De Klinkaert werd een fenomeen. Wedstrijden, feestjes, alles wat ze organiseerde was een bom! Het volledige verbond wist maar al te goed waar FC De Klinkaert voor stond. Ze gingen dan ook niet voor niets elk jaar met de Fairplay trophy lopen. Voor verfijnd voetbal stonden ze niet echt bekend maar de club heeft tot op het einde altijd in 2de afdeling weten overleven.Tot deze fantastische lichting te oud werd voor het voetbalspelletje en er na 20 jaar mee kapte.

Na enkele jaren volledig van de wereld te zijn verdwenen, is FC De Klinkaert weer volledig BACK! Zoon, Christophe Himpe, richtte de club in 2014 opnieuw op samen met boezemvrienden Christophe Reyntjens, Hans Smets en Roan Colin. Alle 4, amper 20 jaar oud, stonden voor een grote uitdaging.

Terrein, Materiaal, sponsors, spelers en een bedrag van meer dan €10 000. Dat allemaal moest in een 4-tal maanden in orde gemaakt worden om FC De Klinkaert terug haar bestaansrecht te geven in haar vertrouwde omgeving: sportclub De Klinkaert. Normaal een bijna onmogelijke opdracht gezien de omstandigheden maar dankzij de naam die gedurende al die jaren opgebouwd was,vonden zij in no-time 25 spelers en meer dan 20 sponsors. Dankzij veel en hard werk kan FC De Klinkaert volgend seizoen met een nieuw logo, nieuwe uitrusting, nieuw terrein, nieuw materiaal en een volledig gerenoveerde accomodatie aan het volgende hoofdstuk van een prachtig verhaal beginnen. Dat er terug een mooi stuk gaat worden geschreven, twijfelt niemand over en dat dit niet het laatste hoofstuk zal zijn evenmin.

Soms maar dan ook heel soms is een verhaal zo mooi dat ze nooit een einde kent.