De Klinkaert

Wie vandaag het clubhuis De Klinkaert binnenstapt - het kloppend hart van de club- zal maar moeilijk kunnen geloven dat hier vroeger echte boeren woonden. Aan de toog, waar het clubleven zich vaak (hoofdzakelijk zelfs) afspeelt, stonden mogelijk vroeger de koeien te overwinteren. Inderdaad, De Klinkaert was in de jaren dertig een hoeve en gelukkig bleef dat landelijk karakter bewaard in het gebouw en de omgeving.

In 1977 werd besloten met de ondertussen verlaten hoeve en landerijen iets prettigs aan te vangen. Ze startten met de bouw van een tennisclub. De oorspronkelijke accommodatie bestond uit negen tennisvelden, een voetbalveld en een stukje parking, ongeveer een derde van de huidige parking. In april 1978, na voltooiing van de werkzaamheden, ging de eerste club van start. Tennisclub De Anjelier uit Edegem kwam zich op de Reetse gronden nestelen. De toegangsweg werd geasfalteerd en negen jaar lang bespeelden de Anjelierleden de tennisvelden.

In 1987 waaide echter een grote storm door de club die met zich niet alleen de vroegere houten veranda meesleurde maar ook de Anjelier en haar leden. Zij weken terug naar Edegem uit. Vanaf die dag werd “De Klinkaert” als club geboren.In mei 1987, midden tijdens het tennisseizoen, begonnen enkele optimisten van het eerste uur met een nieuwe tennisclub, die toen 60 leden telde. De Reetse kleigrond is echter zeer vruchtbaar en op het einde van het seizoen had de club reeds 250 leden.
In 1988 kwam een jong hockeyclubje aanwaaien: Braxgata. Een hockeyveld (gras) werd aangelegd en zo bereikte het ledental van De Klinkaert op twee jaar tijd het getal 360, wat een eerste vergroting van de parking tot gevolg had. De verdere geschiedenis van De Klinkaert is een successtory te noemen. Meer leden vragen ook meer plaats en De Klinkaert heeft zich dan ook ten volle ingespannen om al haar aanhangers op een gepaste manier te ontvangen. In tien jaar tijd werd de accommodatie gevoelig verbeterd: de parking werd nogmaals vergroot, een echte stevige veranda voorzien van alle comfort, werd aangebouwd en een prachtig terras siert het geheel. Tennisvelden, voetbalveld en hockeyveld werden voorzien van verlichting.

Ook nu wordt er nog steeds verder gewerkt opdat nog steeds meer sporters hun weg naar De Klinkaert zouden vinden. Sinds 2001 is De Klinkaert ook de thuisbasis van de fietsclub De Reetzweters. Ondertussen heeft ook voetbalclub Nielse SV de weg naar De Klinkaert gevonden.

Vanaf 2013 wordt de klinkaert in een nieuw kleedje gestoken.

De nieuwe uitbaters ( Glenn en Bart) gaan proberen de "schwung" van het verleden terug te krijgen, het ledenaantal te laten aangroeien en iedereen te laten genieten van deze verslavende sport.

Hopelijk zal iedereen verrast zijn van de veranderingen die de komende maanden op stapel staan : buitenspeeltuin voor kinderen, vernieuwde afrastering, heraanleg parking, heraanleg buitenterreinen ). Verder zullen er binnenkort ook snacks verkrijgbaar zijn en zal iedereen kunnen genieten van de buitenbar die centraal geplaatst zal worden.

HET EINDE VAN DK IS NOG LANG NIET IN ZICHT!!!!!

Het mag unaniem gezegd worden dat het seizoen 2013 het seizoen van de revival van de KLINKAERT mag genoemd worden.

Buiten het feit dat het ledenaantal meer dan  verdubbeld werd ( van 165 naar 385) was het ook een geweldig sportief jaar met de Belgische titel van onze interclubploeg heren 45-75 punten.

Ook qua feestjes / evenementen en activiteiten werden er weer vergelijkingen getrokken met de gouden jaren 90.

Voor het nieuwe seizoen staan er weer een aantal investeringen en veranderingen op het programma :

Face-lift van het terras met lounge gedeelte - aanleg van 3 beachtennisterreinen - en andere verfraaingswerken.

Sinds 1 juli 2018 heeft Tim de aandelen van Bart overgenomen en gaat hij samen verder met Glenn. Met bijna 700 leden en tal van evenementen trachten we de club verder uit te breiden. 

Het DK TEAM